Marie-Jams

Ambachtelijke jam van Marie

AMBACHTELIJKE CONFITUUR VAN PRUIMEN, BRAMEN OF BOSVRUCHTEN

Een bramen confituur is eigenlijk altijd goed, maar de confituur van Marie is wel héél erg lekker. Hij heeft een vleugje citroen. Smeer lekker een laagje op de boterham… of twee! Natuurlijk ook erg fijn om te gebruiken in de zoete keuken, bijvoorbeeld in taarten, cakes en scones. Ook erg lekker bij een pure chocolademousse.

HET GEHEIM VAN MARIE

Marie produceert onder eigen merk ambachtelijke jam’s of confituren. Alle confituren worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. De confituren zijn waanzinnig vol van smaak en bevatten 80% fruit. Ook fijn: alle producten van Marie zijn vrij van kleurstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen.

Het verschil tussen jam en confituur zit hem in het feit dat bij het maken van jam de vruchten gepureerd worden en bij het bereiden van confituur blijven de vruchten grotendeels intact. De confituur van Marie bevat dus heerlijke stukjes puur fruit.

Volgens de Nederlandse Warenwet bevat jam (‘huishoudjam’) ten minste 350 gram vruchtenpulp per kg, bij 450 gram vruchtenpulp of meer mag het ‘extra jam’ (of extra confituur) heten. Duidelijk dat Marie haar jam confituur noemt!

Geplaatst in Ambachtelijke producten.